Kategorier
Sommarfestival 2011

Midsommarfestival Mauritzberg 2011

Programmet för midsommarfestivalen är nu spikat! Den 24-26 juni kommer Mauritzberg än en gång fyllas av musiker, publik och funktionärer under tre härliga dagar fyllda av festliga konserter och framträdanden.

I år är vi extra stolta över vår egen barnmusikal Kattresan som kommer att ha urpremiär på midsommardagen! Vi gläds också över samarbetet med Hembygdsgården i Hålanda under midsommarafton.

Självklart blir det en ny opera i år – vår egen version av ”A Fairy Queen” av Purcell/Shakespeare. Våra kära solister från förra året kommer nu att backas upp av Tanizawa Concort och Nya Motettensemblen.

Midsommarafton (fredag): kl 13 firande i Hembygdsgården i Hålanda. 16.00  spelar trio Åkered och SvT Hälsingelåtar m m i kvarnen.18.00 Hanna Wiskari och Lisa Eriksson – en ung och nyskapande folkmusikduo på sång, dragspel och saxofon. 21.00 Midsommarkväll med Anders Hagberg och Anna Wennerbeck – improviserad dansföreställning till Anders flöjter och saxofoner. Mellan och efter konserterna blir det buskspel, vissånger och kanske en och annan polska. Har vi riktig tur kanske Näcken dyker upp i vattenfallet…?

Midsommardagen (lördag): kl 14.00 Sommar från Europa – kammarmusik av bla Schumann. 16.00 KATTRESAN – musikal – världspremiär i kvarnen! Efter Ivar Arosenius bildebok, medverkar bland andra elever från Garnivindeskolan. 19.00 Classical Magic Show –  illusionisten Axel Adlercreutz och cellisten Marika Dahlbäck förtrollar alla sinnen.

Grand Finale (söndag): kl 16.00 Fairy tale – en midsommarnattsdröm. Opera på tre sångare och en två korta akter om förväxlingar, kärlek och mytiska sagoväsen i Hålandas skogar. 18.30 kommarkonsert med familjen Dahlbäck. 20.00 Fairy tale – en midsommarnattsdröm, andra föreställningen.

Priser och mer information publiceras inom kort, men det går redan nu att boka biljetter genom att ringa eller maila enlig kontaktanvisningar i flikarna ovan.

Väl mött på Mauritzberg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s