Om Mauritzberg

Mauritzberg är beläget i natursköna Hålanda ett stenkast ifrån Hålanda Hembygdsgård. Huset byggdes av Jöns Mauritzson i slutet av 1800-talet. Det blev en viktig knutpunkt i bygden, och har varit alltifrån telegrafstation till pensionat och lanthandel.

Familjen Dahlbäck flyttade in år 1991 och drömde om att återskapa känslan av ett levande och öppet Mauritzberg. Huset har varsamt renoverats genom åren. När familjen fick överta en fin gammal Steinway-flygel föddes idén om musikaliska salonger där musiker och publik möts i en konsert och därefter bjuds på något att äta och samtala över.

Kultur på Mauritzberg är en ideell förening som grundades 2009 och har sedan dess anordnat ett stort antal konserter med stöd av bland andra Kulturrådet, Västra Götalandsregionen, Ale Kommun och Leader Göta Älv.

Mauritzberg är en hållbar destination. Det innebär att vi samverkar för lokal hållbarhet. Det gäller organisationer: Hembygdsföreningen/ hembygdsgården – https://www.hembygd.se/h-landa-hembygdsf-rening,  Pilgrimsleden Göta Älv – https://pilgrimsledengotaalv.se och lokala medarrangörer för våra evenemang. Vi tänker också på vad vi serverar – ekologiskt och närproducerat och vi tar hand om avfall mm för ett medvetet hållbarhetstänkande. Vi planerar laddstation för vandringsgästers elfordon.