Kategorier
Uncategorized

Mauritzberg 9 december!

Oj, vilken konsert med Karolina Vucidolac och den brasilianska gruppen Nosso trio! Roligt att det blev fullsatt för det var verkligen en upplevelse att höra dessa musiker. De avslutade sin europaturné hos oss på Mauritzberg i samband med firandet av BanaVäg, invigning av E45 (nu tar ni er snabbare till oss från Göteborg både med tåg och bil…). Gästbasisten Michael Krönlein menade att det var en upplevelse att få spela med de brasilianska musikerna, detta var en av hans Topp tio spelningar (och då är han en väldigt rutinerad basist!). Det blev ett möte mellan både svensk och  brasiliansk musik samt mellan svenska och brasilianska musiker. Kulturmöten och kulturutbyte där det finns gott om samhörighet, förståelse och inspiration av likheter/olikheter. Mångkultur berikar!
”Det som slog mig var att musiker och ni som jobbade tillhörde samma lättsamma, vetgiriga och humoristiska släkte – ja vi var syskon alla. Vad roligt vi skulle ha om vi levde tillsammans!”  Så skrev Gunnar Lindgren efter kvällens konsert 🙂

– och nu blir det snart julkonsert! Vi har några platser kvar till fredagens konsert, lördagen är fullbokad och ni är välkomna!

Katharina

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s