Kategorier
Uncategorized

West of Eden trio

VÄLKOMNA TILL SOMMARKVÄLL I KVARNEN

Fredagen Den 23 augusti kl 18.00 i Mauritzbergs kvarn

West of Eden är ett svenskt folkrock-band som nått internationella framgångar med sin unika blandning av irländsk folkmusik och melodiös rock. Trummor och elgitarrer samsas med traditionella instrument såsom fiol, dragspel och tin whistle, och överst skimrar sångerskan Jenny Schaubs kristallklara röst.

West of Eden har turnerat både på Irland och ute i Europa, och har hittills hunnit ge ut sex skivor vilka mötts av strålande kritik i internationell musikpress. Senaste skivan belönades med högsta betyg av Irish Music Magazine som bl.a. skrev: ”West of Eden is probably the best living example of the folk rock genre in action!” Nu är bandet aktuella med skivan ”Safe Crossing”, vilken spelades in i Cornwall, och på vilken man gästas av bl.a. Steph Geremia och Christian Kjellvander.

Genom åren har man bl.a. spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och gjort ett flertal live-konserter i riksradio. Bandet har också hunnit spela på den välrenommerade festivalen Celtic Connections i Glasgow, turnera med showen Irish Heartbeat, samt i fem år arrangerat konserten ”Celtic Christmas” där man uppträtt tillsammans med musiker från Anúna, Riverdance & The Chieftains. Live-inspelningen från Celtic Christmas som släpptes på skiva 2010 beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

En konsert med West of Eden blir till en resa mellan akustisk historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med kärlek och respekt för den keltiska musiken.

www.westofeden.com/

Till oss kommer :

Jenny Schaub: sång, dragspel, whistle
Martin Schaub: sång, keyboard, gitarr, mandolin
Lars Broman: fiol

Biljetter 150 kr, student/ ungdom  100 kr – förbokas via mail eller  på tel/ sms  0707 320231

Mail: mauritzbergkultur@telia.com

Välkomna så fyller vi kvarnen med stämning i augustikvällen

Johan o Katharina

Ett svar på ”West of Eden trio”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s