Kategorier
Uncategorized

Fjäll, segel, sekel: konsert 9 maj

missa inte Kultur på Mauritzbergs nästa evenemang:

EDEN MELLAN SEKLERNA, FJÄLLEN, SEGEL
Den som vandrar i Vättlefjälls terräng anar också något av de vidsträckta norrlandsskogarnas utsträckning. Lite av lappland får vi uppleva när Eden mellan seklerna turnérar sig neråt inlandsvägen från Dorotea och nu besöker Mauritzberg i Ale.
När det ska firas kulturhuvudstadsår 2014 i Umeå tas rejäla kliv över vida musikaliska landskap. Helt utan GPS leder violinisterna Duo Gelland, sångerskan Gerd Ulander och saxofonisten Lars-Göran Ulander oss fram mellan programpunkterna i Eden mellan seklerna, fjällen, segel. Lapplandsdiktaren Helmer Grundströms kraftfulla och innerliga texter hörs både i tonsättningar av Erika Förare och Mikael Forsman och i improvisationer. Livets jojk av jubilaren Olof Lindgren ­– som i år fyller 80 år –hörs bredvid alldeles nykomponerad musik av Marie Samuelsson och Zoltán Gaál. En mer ohörd sida av Edvard Munch presenteras också när hans texter här klingar ut i melodier av Ketil Bjørnstad.

Fredag 9 maj kl. 19 Mauritzberg, Hålanda. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s