Kategorier
Uncategorized

3/3 19.00 Gitta-Maria Sjöberg och Gothenburg Piano Trio

Kanske var några av er på Mauritzberg i mars 2012 och hörde Gitta-Maria Sjöbergs förtrollande röst? Nu kommer hon tillbaka! Då var Karin Holm med vid flygeln, nu får vi höra hela Gothenburg Piano Trio!

Program
F Mendelssohn-Bartholdy: Pianotrio nr 2 i c-moll op.66
Matti Borg: Sånger för sopran och piano
D Sjostakovitj: Sju romanser på dikter av Alexander Blok för sopran, violin, cello och piano

Gitta-Maria Sjöberg är född och uppväxt i Sjuntorp (nära Trollhättan). När Det Kongelige Teater invigde sitt nya operahus i Köpenhamn, var det med Gitta-Maria som Aida och det är också i detta operahus hon har sin bas och enastående position. Hon är dekorerad av Drottning Margrethe II med Dannebrogsorden af 1. grad för sin stora insats och betydelse för det danska musiklivet. Gitta-Maria Sjöberg är en efterfrågad gäst vid världens stora operahus, konsertsalar och festivaler i bl. a. Paris, Venedig, Wien, München, Tokyo, Singapore, Sao Paulo, Toronto, S:t Petersborg, och London.

Mer information: http://www.gittamaria.com/

Helga Chojecki –violinist i Göteborgsoperans orkester – har MFA (Master of Fine Arts ) diplom, MAMP ( Master of Arts in Music Performance & Postgraduate Diploma in violin) samt solistdiplom. Hon har medverkat i många kammarmusikaliska sammanhang både i Sverige, Rumänien och Danmark.

Gregor Wybraniec –cellist i Göteborgs symfoniker – är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg, Sveriges Radios Musikskola i Edsberg och The University of Cincinatti. Gregor ingår sedan 1985 i GSOs cellosektion Han är en väldigt uppskattad cellist och konserterar ofta i kammarmusikaliska sammanhang.

Karin Holm 

–pianist vid Göteborgsoperan – har studerat vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon innehar Master of Fine Arts diplom efter studier för Ingemar Bergfelt och Stefan Bojsten. Karin är flitigt anlitad som ackompanjatör och coach av Krister StHill, Nina Stemme, Peter Mattei mfl.

IMG_3768             Featured image

Gitta-Maria Sjöberg och Karin Holm på Mauritzberg  2012      Gothenburg Piano Trio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s