Kategorier
Uncategorized

Haga pianotrio 11 oktober kl 17.00

GetFileAttachment

Välkomna till höstens kammarmusikupplevelse på Mauritzberg 11 oktober kl 17.00!

 

Haga pianotrio består av Bernt Wilhelmsson piano, Marja Inkinen violin, Per Nyström cello och startades 2012. Medlemmarna hade under en tid spelat duos sinsemellan. Med ett självklart musikaliskt samförstånd blev det naturligt att skapa en pianotrio.

Trion har gästat en mängd konsertföreningar i Sverige och då givit konserter med en skiftande och bred repertoar. Ett lyhört samspel och stor dramatik i utspelet har blivit ett kännetecken för Haga Pianotrio.

Marja Inkinen Engström violin, är stämledare i violin 2 i Göteborgs Symfoniker sedan 1998. Hon undervisar i violin, orkesterspel och kammarmusik på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Marja är även medlem i Göteborg Barock och uppträder ofta som kammarmusiker och solist.

Per Nyström cello, debuterade 1993 som solist tillsammans med Göteborgs Symfoniker i Max Bruchs ” Kol Nidrei”.  Per är initiativtagare och konstnärlig ledare för Aurora Chamber Music. Han framträder frekvent som solist och kammarmusiker och var under 90 talet medlem i Yggdrasil kvartetten.

Bernt Wilhelmsson piano. Han debuterade 1997 med Beethovens pianokonsert Kejsarkonserten tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Han framträder frekvent som solist och kammarmusiker och är lektor i piano och kammarmusik på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet.

Program:

  • Dmitri Schostakowitsch Trio nr 2 op.67
  • Robert Schumann trio op 110

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s