Kategorier
Uncategorized

MAURITZBERG, LÖRDAG 23 APRIL kl 19.00 Vårkonsert med Oskar Nilsson, Filip Ekestubbe och stråkar!

Varmt välkomna, det är dags för vårkonsert på Mauritzberg! Oskar Nilsson, känd från musikalen Kristina från Duvemåla, gör tillsammans med pianisten Filip Ekestubbe en konsert med musik från en kommande skiva.

Oskar Nilsson var förra året aktuell som Robert i Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan, en roll som han tidigare har gjort på svenska teatern i Helsingfors och senast på Cirkus i Stockholm 2015. Oskar framträdde under invigningen av Friends Arena hösten 2012 och har även medverkat i programmet ”Så ska det låta”. Hösten 2013 blev han årets Monica Zetterlund-stipendiat. Han frilansar som musiker bl.a med Janne Schaffer och Electric Banana Band, samt med bandet Little Green. Oskar är utbildad på jazzmusikerutbildningen på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Filip Ekestubbe är en flitigt anlitad pianist, kompositör och arrangör inom jazz- och popgenren och har utöver framträdanden i Sverige turnerat i länder som Sydafrika, Holland och Tyskland. År 2007 blev han den första Charlie Norman- stipendiaten och 2008 vann han både pris för Bästa komposition samt i kategorin Bästa Grupp i musiktävlingen Youth Jazz Comets. Filip har en konstnärlig examen från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Oskar och Filip spelar tillsammans med stor lyhördhet och energi med fokus på samspel, när de tolkar kompositioner av artister som Esbjörn Svensson Trio, Chic Corea och Paul Simon mfl.

Sång och piano backas upp av stråkar från Mauritzberg: Marika Dahlbäck, Anders Åkered, Felicia Dahlbäck och Felicia Möller.

  • Biljetter beställes på mail: mauritzbergkultur@telia.com
  • eller på tel / sms: 0707 320231
  • Pris: 200 kr / stud   120kr         –     inkl fika

Efteråt blir det mingel och tilltugg. Välkomna! Katharina och Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s