Kategorier
Uncategorized

Sagan om Trollflöjten 12e november

duo-trollflo%cc%88jten

Sagan om Trollflöjten på Mauritzberg 12 november kl 13

(vi hoppas även kl 16 om många vill komma)

– en lustfylld familjeföreställning med musik av W.A. Mozart

Åsa Karlberg, flöjt och Mårten Falk, gitarr

Följ med Tamino, Papageno, Nattens Drottning, Sarastro, Pamina och Papagena på deras äventyr när Mårten och Åsa spelar, berättar och agerar hela historien om Trollflöjten.

Mozart skrev egna duetter på sin opera vilket var ett populärt sätt att sprida sin musik på och nu använder musikerna dem så att publiken får höra den välkända musiken från operan. Papageno är den enda som försöker sjunga då och då och som tur är finns det förtrollade klockor och en trollflöjt att ta till när figurerna råkar ut för problem.

Åsa Karlberg är en mångsidig kammarmusiker med en fot i Scenkonst Sörmland som länsmusiker och den andra i frilanslivet bl.a. med Rebaroque, på Drottningholm, och med flera mindre kammarmusikgrupper. Hon spelar musik från barock till alldeles nyskrivet, har en gedigen erfarenhet som scenisk musiker och älskar det nära mötet med publiken.

Mårten Falk en av Sveriges mest internationellt verksamma gitarrister och har turnerat i fyra världsdelar. Hans repertoar sträcker sig över sex sekler och tonsättare från hela världen har tillägnat honom sin gitarrmusik – till dags dato har han givit över hundra uruppföranden av ny gitarrmusik. Mårten har gjort ett femtontal skivor.

Konserten är ett samarrangemang med Ale kommun.

Välkomna!

Johan och Katharina

Mer info och vår film: www.mauritzbergkultur.wordpress.com

Följ oss gärna på Facebook!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s