Kategorier
Uncategorized

TRUST – Titan World

1 juni firar vi vårt HUNDRADE ARRANGEMANG på MAURITZBERG!

Trust.jpgVälkomna lördag 1 juni kl 17.00 till Mauritzbergs kvarn i Hålanda.
Café i brygghuset från kl 16.00

Anders Hagberg – flöjter, bas- och kontrabasflöjter, övertonsflöjter
Per Brehmer – slagverk, chimes
Johan Dahlbäck: flöjtmakare, instrumentbyggare

En försommardag i Mauritzbergs kvarn samlas instrumentbyggaren, musikerna och åhörarna för att se och lyssna in ny musik för nybyggda instrument. Flöjtmakaren Johan Dahlbäck berättar om sina flöjtinnovationer, om särskilda övertonsrika konstruktioner och hur material samverkar. Därefter får vi höra några av dem i konsert med Anders Hagberg. Nya instrument och improvisationer i sommartid.

Medverkande
Anders Hagberg är flöjtist och saxofonist och har tidigare varit på Mauritzberg, bl a med Winduo. En magisk midsommarafton dansade Anna Wennerbeck in i kvarnen från en båt på kvarndammen och framförde tillsammans med Anders delar av föreställningen ”Röd”.

Johan Dahlbäck, flöjtmakare, silversmed och flöjtist. Konsertarrangör i Kultur på Mauritzberg.

Arrangör
Kultur på Mauritzberg i samarbete med Konsert och motionär – tonbäraren och GAC med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet m.fl.
www.mauritzbergkultur.wordpress.com
www.konsertochmotionar.com

Anders Hagberg är flöjtist, saxofonist, kompositör och professor i musikalisk gestaltning, improvisation vid Högskolan för Scen & Musik, Göteborgs Universitet.

Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer samt även andra konstformer såsom dans och bild. Anders har turnerat över hela världen med grupper som Yggdrasil, Mynta och egna band, samt med musiker som Marilyn Mazur, John Tchicai mfl. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Mellanöstern, Japan, Brasilien, Västafrika, USA, Syd Korea m.fl. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort många album i eget namn som fått grammis-nomineringar och priser. Anders är aktuell med sin grupp Melodic Melange som inkluderar musiker från Mellanöstern och Norden samt det nya soloalbumet Trust.

Som professor vid Högskolan för Scen & Musik, Göteborgs Universitet är Anders engagerad i undervisning, handledning och konstnärlig forskning och utveckling. Hans senaste utvecklingsprojekt handlar om musikaliska tillstånd, klang och tystnad, vilket har funnits som en fond under hela processen med musiken på nya albumet TRUST.

www.andershagberg.se

Johan Dahlbäck är flöjtmakare, silversmed och flöjtist.
Sedan 2015 bedriver Johan ett projekt där han utvecklar professionella flöjter i olika material bla titan vilket är utgångspunkt för konserten. 2017 blev den nya flöjtverkstaden på Mauritzberg klar och den utrustas nu med ny teknik för fortsatt utveckling och
flöjtbyggande. Efter materialstudier och tester arbetar Johan med prototyputveckling och i detta är Anders Hagberg en av de flöjtister som medverkar aktivt i projektet. Det här är första gången som en publik gestaltning äger rum.

Boka plats via mail: mauritzbergkultur@telia.com
Tel eller sms: 0707 320231

150 kr / 100 kr barn, ungdom
Obs- begränsat antal platser!
Blogg: https://mauritzbergkultur.wordpress.com
Följ oss på Facebook: Kultur på Mauritzberg och Instagram: mauritzbergkultur

Dela gärna inbjudan,
Välkomna!
Johan och Katharina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s