Kategorier
Uncategorized

Vandra rakt in i försommaren med musik

Vi får ta emot 25 personer i publiken i vår vackra gamla kvarn. Musikvandringarna 19 och 20 juni genomförs med 25 personer i varje grupp för ett säkert arrangemang.

·     19 juni – start-tid kl 12 (fullbokat) och kl 14

·     20 juni – start-tid kl 12 och kl 14

Lördag 19 juni

Musikrunda: Mauritzberg – Backa-Kalles – Hålanda hembygdsgård (ca 5 km)

Planerad start kl 12.00 och fler start-tider under eftermiddagen beroende på FHMs rekommendationer. Det kan bli några större eller flera mindre grupper, vi återkommer om tider.

Konsert

Välkommen till Mauritzbergs kvarn där Spelmansduon Mats Edén och Jonas Simonson inleder dagen med sin energifyllda nyskapande låtskatt. Mats Edén och Jonas Simonson har spelat ihop sedan 1983, då deras vägar korsades i gruppen Groupa. Deras intrikata samspel har utvecklats under många års musicerande tillsammans. Nu är de en spelmansduo av klass. Mats hypnotiska springlekar och Jonas underfundiga hallingar blandat med låtar från Värmland, Västergötland och Norge kan höras på konsert och till dans.

Vandring

Efter konserten serveras soppa och macka innan ni vandrar från Mauritzberg via Drottning-gärdet och Backa-Kalles till Hålanda hembygdsgård (vandring ca 5 km).  Där berättar hembygdsföreningens ordförande, Elinor Johnson, om sågen och hembygdsgården. Kaffe och kaka serveras vid hembygdsgården.

Konsert

Vid sågen bjuder sångerskan Karolina Vucidolac och gitarristen Tobias Grim på fartfylld, rytmisk, brasiliansk jazz. Karolina har i många år samarbetat med toppmusiker från Brasilien och Tobias kan man se i många olika världsmusik-sammanhang, bl.a. med det egna band Derupeto. Tobias Grim och Karolina Vucidolac förenas i kärleken, rytmen och glädjen till den brasilianska musiken. 2014 släppte de tillsammans den kritikerrosade skivan Brazil lines.

Söndag 20 juni

Musikrunda: Verle Gammelskog (ca 5 km)     

Planerad start kl 12.00 och fler start-tider under eftermiddagen beroende på FHMs rekommendationer. Det kan bli några större eller flera mindre grupper, vi återkommer om tider.

Vandring

Vandra från startpunkten vid Verle gammelskog längs svindlande stigar, ca 2,5 km till lilla Ljusevattnet. Där blir det konsert och vi serverar kaffe, te och wraps (hela rundvandringen är ca 5 km).

Konsert

Vid sjön, Lilla Ljusevattnet får ni höra härliga sommarsånger med sångerskan Stina Klintbom och gitarristen Andreas Nordanstig.De spelar egna och andras sommarvisor, känt och okänt och med inslag av allsång. Stina Klintbom är en mångsidig sångerska och låtskrivare som har jobbat i krogshower, turnerat med Abba-band, frontat storband och uppträtt på allt ifrån visfestivaler till musikalscener och konserthus. Andreas Nordanstig är gitarrist, frilansande musiker och musikskapare från Göteborg. Både Stina och Andreas är med i ”Stinas visor” som spelade i Mauritzbergs kvarn sommaren 2020!

Biljetter, förbokas!

Biljettbokning: mauritzbergkultur@telia.com, 0707 320 231

Lördag 19 juni: Konsert på Mauritzberg med spelmansduo i Mauritzbergs kvarn, vandring och konsert vid Hålanda hembygdsgård där hembygdsföreningens ordförande, Elinor Johnson berättar. Konsert med Karolina Vucidolac och Tobias Grim.  Soppa, macka vid Mauritzberg, kaffe och kaka vid hembygdsgården ingår i biljettpriset:

300kr/200kr (ungdom/stud)           

Söndag 20 juni:Vandring i Verle gammelskog. Konsert vid sjön, Lilla Ljusevattnet, med Stina Klintbom och Andreas Nordanstig. Kaffe och wrap som serveras vid sjön ingår i biljettpriset: 

200kr/150kr (ungdom/stud)                                                                

Musikvandringar 2021 arrangeras av Kultur på Mauritzberg och Konsert och motionär – promenadstråk i samarbete med GAC, Hålanda hembygdsförening och Pilgrimsleden Göta Älv med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet och Ale kommun.

VÄLKOMNA! Mikael, Johan och Katharina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s