Kategorier
Uncategorized

Italien i Mauritzberg

Ligurien är Italiens Riviera. I fredags kändes Italien närmre än någonsin i Mauritzbergs kvarn, när Mikael Samuelson och Mats Bergström bjöd på en resa till Taubes Ligurien med visor skrivna under Taubes inspirerade period på 20-talet.

Med påtaglig inlevelse och stor närvaro gestaltade Mikael Samuelson en bröllopspromenad resa längs kusten, bjöd på recept till fisksoppa och lät oss möta bagare och vikingar. Allt ackompanjerat av Mats Bergströms uttrycksfulla, varierande och tekniskt briljanta gitarrspel på tre olika instrument. Romanserna följdes av den mjuka barytongitarren, medan den lilla gitarelen (en korsning mellan gitarr och ukulele) käckt piggade upp de svängigare bitarna.

Sången var helt akustisk, vilket bidrog till en än mer intim stämning i kvarnen för den ca 100-personer stora publiken. När Mikael Samuelson nästan viskade fram de mest finstämda raderna, hördes det lika väl som när han med stort uttryck slog näven i bordet och sjöng med full stämma. I bakgrunden hördes svagt vattenfallets brus, som nästan kunde påminna om Medelhavet.

Under pausen ringlade kön lång till hembakta äppelpajer och kaffe i den varma sensommarkvällen.

Efter konsertens slut gav sig duon iväg för att fortsätta sin helgturné. Vi på Mauritzberg tackar för det fantastiskt fina gästspelet här, och hälsar Mikael och Mats varmt välkomna åter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s