Kategorier
Uncategorized

30 mars 19.00 världssopran på Mauritzberg! Gitta Maria Sjöberg, aktuell i huvudrollen på Göteborgsoperan i Lady Macbeth from Mzensk. pianist Karin Holm

Se mer: http://www.gittamaria.com                           

Gitta-Maria Sjöberg född och uppväxt i

Trollhättan, Sverige – När Det Kongelige Teater invigde sitt nya Opera-hus i Köpenhamn, var det med Gitta-Maria som Aida (tillsammans med Roberto Alagna), och det är också i detta operahus hon har sin bas och enastående position. Hon är dekorerad av Drottning Margrethe II med Dannebrogsorden af 1. grad för sin stora insats och betydning för det danska musiklivet.

Gitta-Maria behärskar den stora paletten av olika roller, från det lyriska till det högdramatiska. Bland hennes stora roller finns: Mimi, Liu, Tosca, Manon, Desdemona, Alice, Amelia , Elisabetta, Leonora, Micaela, Arabella, Tatjana, Jenufa, Eva, Sieglinde (en roll hon sjöng bl. a. med Placido Domingo i 2006), Rusalka, Emilia Marty, Hanna Glavari, Octavian, The Composer och Chrysotemis. För rollen som Emilia Marty i Vec Makropulos blev hon utnämnd till ”Singer of the Year” av Tysklands ledande nyhetstidningar.

Lieder, Folkvisor, Romanser, ja till och med Jazzballader är också en mycket viktig del av Gitta-Marias sångkonst, som hon sjunger med entuisasm och stor kunnighet genom många år.

Gitta-Maria Sjöberg är en efterfrågad gäst vid världens stora operahus, konsertsalar och festivaler i bl. a. Paris, Venedig, Wien, München, Tokyo, Singapore, Sao Paulo, Toronto, Skt Petersborg, och London.

Pris 200 kr (inkl tilltugg)

 

VARMT VÄLKOMNA!

Johan och Katharina

Ett svar på ”30 mars 19.00 världssopran på Mauritzberg! Gitta Maria Sjöberg, aktuell i huvudrollen på Göteborgsoperan i Lady Macbeth from Mzensk. pianist Karin Holm”

Hej! Så fantastiskt fin hemsida! Kan bara inte se tidspunkt för konserten? Ska bli jätteroligt!
Kram
Gitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s