Kategorier
Uncategorized

Operakonsert

IMG_3768

IMG_3768

Från Det Kongelige Teater i Köpenhamn har en operastjärna hittat ut till Hålanda; i onsdags kväll fylldes Mauritzberg av Gitta-Maria Sjöbergs förtrollande röst. Under kvällen fick vi möta operakaraktärerna Tosca, Mimi, Rusalka och lady Macbeth, en roll hon är aktuell i på Göteborgsoperan. Men det framfördes också nordiska klanger, bland annat Frödingdikter tonsatta både av Sibelius och Matti Borg, Gitta-Marias partner. Trots att det kan verka avlägset att ta sig från operavärldens stora scener till ett vardagsrum med 45 publikplatser var vägen hit naturlig för Gitta-Maria Sjöberg, hon är själv uppvuxen i Sjuntorp nära Trollhättan. Och det var med stor musikalitet och dramatik lekfullhet hon intog scenen tillsammans med pianisten Karin Holm från Göteborgsoperan. I rollväxlingarna kom en tydlig redogörelse, kanske både för publiken och Gitta-Maria själv, kring det nya dramat och i vilken situation karaktären befann sig. När musiken åter började tog en helt ny person form framför oss med en så övertygande musikalisk gestaltning att till och med ryskan kändes förståelig. Och när de svindlande tonerna klingat ut avslutades kvällen givetvis med Toscabakelser.

Tack alla medverkande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s